Home

Slagers weten waarom

Vers, lekker en gezond. Verzorgd en bereid met de grootste aandacht voor dierenwelzijn en voedselveiligheid. Dat is DéliPorc. Ons varkensvlees heeft een uitzonderlijk fijne smaak, op punt gesteld door jarenlang wetenschappelijk onderzoek i.s.m. ILVO naar de juiste selectie van Duroc genetica en aangepaste voeding.

Viande de porc

Varkensvlees voor fijnproevers

DéliPorc serveert het beste van het varken. Van de wangen tot de hesp. Van de poten tot de kroon. Elk stuk heeft een mooie donkere kleur en een uitgesproken karakter (met meer intramusculair vet).

De excellente smaak van DéliPorc varkensvlees is wetenschappelijk en onafhankelijk getest

 

Ontdek de rijkdom van het DéliPorc varken

belgische duroc kwaliteit

DéliPorc is varkensvlees met een rijke smaak, op punt gesteld door jarenlang wetenschappelijk onderzoek i.s.m. AVEVE Animal Nutrition en ILVO naar de juiste selectie van Duroc genetica en aangepaste voeding. Het Duroc varken is een van oorsprong Amerikaans ras dat al sinds de 19e eeuw gekweekt wordt. Het heeft een typisch roodbruine of goudkleurige huid, groeit snel en ontwikkelt een stevige spiermassa met veel intramusculair vet. Precies al die kleine adertjes bepalen de fijne smaak van het DéliPorc vlees en zijn sappig en mals karakter.

Certus_label.svg Label_Taste_Welfare@2x.pngFCA_label@2x.png

Duurzaam gekweekt

Het DéliPorc varken wordt in België gekweekt bij Certus gecertifieerde varkensboeren. De varkens groeien er op in een stressvrije omgeving en in verzorgde levensomstandigheden. Ze krijgen een gevarieerde voeding, zorgvuldig samengesteld uit vooral lokale en 100% traceerbare grondstoffen. Die komen exclusief van streng geselecteerde Belgische leveranciers. Dierenwelzijn en voedselveiligheid krijgen dus absolute prioriteit.

De beste voeding

Tijdens de kweek gaat er extra veel aandacht naar voedselveiligheid. Zo wordt ook de voeding van de varkens zorgvuldig samengesteld volgens de Feed Chain Alliance standaard. De voeding bestaat voor 85 procent uit lokale en traceerbare grondstoffen afkomstig van streng geselecteerde Belgische leveranciers. Dat resulteert in vlees met een laag stikstof- en fosfaatgehalte, boordevol gezonde voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer, zink en vitaminen (vit B1, vit B6 en vit B12). DéliPorc smaakt echt naar meer!

varkensvlees 1
varkensvlees 2
varkensvlees 3

Een delicieuse smaak

De edele herkomst. De gezonde kweek. De correcte verwerking. Het resulteert in varkensvlees dat boordevol gezonde voedingsstoffen zit zoals eiwitten, ijzer, zink en vitaminen (vit B1, vit B6 en vit B12). Dankzij het grote intramusculaire vetgehalte en het lage gewichtsverlies tijdens het bakken blijven ook de smaak en textuur maximaal bewaard. Geen wonder dat heel wat topchefs het graag op hun menu zetten.

Beperkt vochtverlies

Het excellente smaakpatroon van DéliPorc varkensvlees werd geanalyseerd in nauwe samenwerking met het Instituut voor landbouw-, visserij- en voedingsonderzoek (ILVO) met uitstekende resultaten.